Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Φτου και βγαίνω!



Η κουκουβάγια είναι πτηνό της μεγάλης οικογένειας των Γλαυκίδων και συναντάται στο μεγαλύτερο τμήμα της Γης σε περισσότερα από 200 είδη.
Είναι ένα μοναχικό, νυχτόβιο αρπακτικό πουλί που δεν μεταναστεύει ποτέ. Έχει οξύτατη ακοή και όραση, χάρη στα μεγάλα αυτιά της και τα μεγάλα στρόγγυλα μάτια της. Διαθέτει ράμφος σαν αυτό του γερακιού και τρέφεται με μικρά θηλαστικά και έντομα.

Η γράφουσα είναι πλάσμα της μεγάλης οικογένειας των αλλαφροϊσκιωτων και συναντάται σε τάξεις, σεμινάρια, δρόμους, μαγαζιά με κουμπιά, μαλλιά, κουβάρια, σε ένα και μοναδικό είδος. Είναι ένα κοινωνικό, νυχτόβιο ον που τρελαίνεται για ταξίδια. Έχει επιλεκτική ακοή και όραση, χάρη στα μεγάλα αυτιά της και τα μικρά μαύρα μάτια της... Διαθέτει ράμφος που συγκεντρώνει ποικίλα σχόλια από συγγενείς και τρέφεται με ο,τιδήποτε γευστικό, αλμυρό ή γλυκό.

Κατασκευή: Βαζάκι με διακοσμημένο καπάκι.
Χρόνος κατασκευής: Ένα κυριακάτικο πρωινό...
Υλικά: Γαλλικός καφές με μία κουταλιά ζάχαρη, τσόχες σε διάφορα χρώματα, 2 κουμπιά, κορδέλα, βελόνα, κλωστή, αυτό που γεμίζουν τα μαξιλάρια, βαζάκι μαγιονέζας με χαμηλά λιπαρά :-)

6 σχόλια: